פונדקאות

פונדקאות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פונדקאות

פונדקאותכאשר זוג אינו יכול להביא ילד לעולם מסיבות שונות, ישנם מספר פתרונות בשבילו. פונדקאות היא אחד מהפתרונות הללו, ובנוסף ישנם גם טיפולי פוריות, תרומת זרע, אימוץ ועוד. ההחלטה אם פונדקאות היא הדרך בשבילכם תלויה בגורמים רבים שניגע בהם בכתבה זו, והיא אינה החלטה קלה.

מה זה בכלל פונדקאות?

פונדקאות היא כאשר אישה נושאת ברחמה ילד לא על מנת לגדל אותו אלא עבור הורים אחרים שנכנה אותם במהלך כל הכתבה כ-'זוג'. ניתן לחלק את הפונדקאות לשניים:

  • פונדקאות מלאה – הזוג תורם ביצית מופרית המוחדרת לגוף האישה הפונדקאית, והיא מהווה עבור הזוג רק את ה-'תנור' האופה את הלחם. הלחם (כלומר העובר) הוא כולו של הזוג, כלומר שניהם הם ההורים הביולוגיים של הילד שייוולד (החומר הגנטי שלו התקבל משני בני הזוג).
  • פונדקאות חלקית – האישה הפונדקאית לא תורמת רק את רחמה אלא גם ביצית (או שהביצית נתרמת ע"י אישה אחרת). ביצית זו מופרית על ידי הזרע של הגבר מתוך הזוג, ולכן הוא אב ביולוגי, אך האישה מתוך הזוג אינה האם הביולוגית. בעבר לא ניתן היה לקבל תרומת ביצית בארץ ומי שהיתה מעוניינת בכך היתה צריכה לעשות זאת בחו"ל. בעקבות תיקונים בחוק שנערכו בשנים 2010-2011 ניתן היום לקבל תרומת ביצית גם בישראל. מי שתורמת ביצית מקבלת בתמורה כ-10000 שקלים.

אם אתם מעוניינים בפונדקאות, תצטרכו למצוא אם פונדקאית, או בעצמכם או באמצעות מוסדות המתמחים בכך. תצטרכו לערוך הסכם עם האם הפונדקאית והסכם זה חייב להיות מאושר על ידי ועדה רשמית הנקראת הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים (פונדקאות).

פונדקאות מלאה מול פונדקאות חלקית

החלטה זו תלויה בעיקר במצב הרפואי שהביא לצורך בפונדקאות. אם לאישה מתוך הזוג יש ביציות מתפקדות אך היא אינה יכולה לשאת את ההריון, אפשר ללכת על פונדקאות מלאה. הסיבות לאי יכולת לשאת הריון הן רבות – נשים שכלל אין להן רחם, נשים שעברו הפלות רבות בעבר, נשים שההריון עלול לסכן אותן ועוד.

אם לאישה כלל אין ביציות או שהן אינן תקינות, יש לקבל גם תרומת ביצית ולכן זוהי פונדקאות חלקית. כאמור, בעקבות תיקונים חדשים בחוק, ניתן היום לקבל תרומת ביצית גם בישראל.

בכל אחד ממקרי הפונדקאות, הילד שנולד הוא ילד של לפחות אחד מבני הזוג או של שניהם. זהו יתרון גדול יחסית לאימוץ עבור זוגות רבים המחליטים על פונדקאות. יתרון נוסף הוא שהזוג מגדל את הילד החל מיומו הראשון בעולם.

חסרונות הפונדקאות

יש לפונדקאות גם חסרונות לא מעטים:

  • ראשית, מדובר בהסכם לא פשוט על נושא רגיש מאוד – הולדת ילד. על מנת שלא יהיו הפתעות לא נעימות כדאי להיעזר במומחים בתחום ולדאוג שכל הנושאים יהיו סגורים מראש – התשלומים, ההסדרים לאחר הלידה (למשל מי משלם על טיפולים לאם הפונדקאית אם יש לה דיכאון לאחר לידה? תשובה: אתם), בקיצור, הכל!
  • לפונדקאות יש עלות כספית לא מבוטלת, התלויה בהסכם בין הזוג לאם הפונדקאית.
  • גם אחרי ההסכם, יכולים להיות בעיות עם כניסת האם הפונדקאית להריון, עם הפלות וכו'.
  • כרוכים בכך קשיים נפשיים לא פשוטים, הן לבני הזוג והן לאם הפונדקאית.
  • ישנם אנשים שנופלים מחוץ לתחומי חוקי הפונדקאות בארץ, למשל זוגות חד-מיניים אינם רשאים להשתמש בשרותי פונדקאות ולכן הם נאלצים לעשות זאת בחו"ל.

מי יכולה להיות אם פונדקאית?

לרוב, האם הפונדקאית צריכה להיות רווקה (למעט מקרים חריגים מאוד) בת 22-38 שדתה זהה לדת של האם מתוך הזוג. היא צריכה להיות תושבת ישראל שלא עברה יותר משלוש לידות ושכל ההריונות והלידות שלה בעבר היו תקינים. חייב להיות רווח של לפחות שנה ממועד הלידה האחרון שלה. בנוסף, אסור שהאם הפונדקאית תהיה קרובת משפחה של אף אחד מבני הזוג.

לסיכום, פונדקאות הוא נושא סבוך, רגשית ומשפטית ויש לשקול אותו בכובד ראש. אם אתם מעוניינים בכך, כדאי מאוד לעשות זאת דרך שרותי הפונדקאות המנוסים ולא לנסות לסגור זאת בעצמכם.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן