סלקל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סלקלמוצר התינוקות הראשון כמעט שתיתקלו בו הוא סלקל משום שאחד התנאים לשחרור התינוק החדש מבית החולים הוא שיש בידיכם סלקל תקין. אז מה זה סלקל בעצם?

סלקל הוא מושב בטיחות לרכב עבור תינוקות החל מגיל שנה ועד גיל שנה בערך. מבחינת הגבלות משקל, ניתן להושיב תינוק בסלקל עד שהוא מגיע למשקל של 12-13 קילוגרמים בערך. כמובן שהגבלה זו תלויה ביצרן ובדגם הסלקל, וישנם גם סלקלים שניתן להושיב בהם תינוק רק עד משקל של 9-10 קילוגרמים.

סלקל – בטיחות

ראשית, אין לרכוש סלקל אלא אם כן יש לו תו תקן אירופאי או אמריקאי והוא מאושר על-ידי מכון התקנים הישראלי. ללא תלות, בסלקל שבחרתם, יש להתקינו ברכב לפי הוראות היצרן ובכל מקרה אסור למקם סלקל בכסא בו קיימת כרית אויר פעילה משום שבמקרה של תאונה, פעולת כרית האויר עלולה להיות קטלנית עבור תינוק קטן.

את הסלקל יש למקם בניגוד לכיוון הנסיעה. במקרה של תאונה, יש להשאיר את התינוק בסלקל ככל שהמצב מאפשר זאת משום שהסלקל תומך בגב התינוק ובראשו בצורה מיטבית. בכל מקרה, חובה להחליף סלקל אחרי כל תאונה ואין לעשות בו כל שימוש נוסף.

טיפים לבחירת סלקל

  • היתרון הגדול של הסלקל הוא שהוא דו שימושי – גם מושב בטיחות לרכב וגם מעין מיטה ניידת עבור התינוק. לכן כדאי לרכוש סלקל שמורכב משני חלקים. חלק אחד הוא בסיס הסלקל שנשאר תמיד ברכב. החלק השני הוא הסל עצמו בו יושב התינוק והוא יכול להתחבר ולהתנתק מהבסיס לפי הצורך.
  • סוג חיבור הבסיס לרכב – יש שני סוגי חיבור עיקריים. דרך אחת הוא בעזרת חגורות הבטיחות של הרכב. הדרך השניה היא בעזרת קליפסים ייעודיים שמחברים את בסיס הסלקל ישירות לשלדת הרכב. מתקן זה נקרא איזופיקס והוא נחשב בטיחותי יותר אם כי גם חיבור הסלקל בעזרת חגורות הבטיחות נחשב בטיחותי מאוד.
  • התאמה הסלקל לרכב – לפני שאתם בוחרים סלקל, ודאו שהוא מתאים לרכב שלכם מבחינת המקום וגודל המושב עליו הסלקל מונח.
  • מבחינה בטיחותית כדאי לקנות סלקל שיש לו מגן ראש (נקרא גם מגן צד). מגן הראש שומר על ראש התינוק מפני חבטות במקרה של תאונה.
  • מתאם לעגלה – ישנם סלקלים שניתן לחבר אותם לעגלות תינוק מסויימות בעזרת מתאמים. היתרון העיקרי בכל הוא שאם  אתם צריכים לצאת מהרכב והתינוק עדיין ישן, ניתן להעביר אותו כשהוא ישן, בתוך הסלקל, אל העגלה ולהמשיך בעיסוקכם. חשוב לציין שאם התינוק ער, עדיף להעביר אותו לעגלה משום שמחינה אורטופדית היא מתאימה יותר מהסלקל לשהייה ממושכת.
  • משקל – על אף שמו, סלקל אינו דבר קל כל-כך, במיוחד עם תינוק בתוכו. אם אתם חושבים שתסחבו את הסלקל ביד באופן תדיר, כדאי לבחור סלקל קל יותר.
  • גודל הסלקל – אל תתפתו לרכוש בלקל קטן מאוד. זה אולי יחסוך לכם כמה מאות שקלים היום אבל מהר מאוד התינוק שלכם יהיה גדול מדי עבורו ואתם תאלצו לקנות כסא בטיחות בשלב מוקדם יותר.
  • משקל מקסימלי של התינוק – עדיף לבחור סלקל שניתן להושיב בו תינוק עד משקל של 13 קילוגרמים משום שכך תוכלו לדחות שת רכישת כסא הבטיחות לגיל מתקדם יותר.
  • קלות הניקוי של הסלקל – כדאי לקנות סלקל עם ריפוד שניתן לפרק אותו בקלות. כשהריפוד מתלכלך מאוד, פשוט מפרקים אותו וזורקים לכביסה.
  • יצרן – עדיף לקנות סלקל של יצרן מוכר ולא לנסות לחסוך כסף בנקודה הזאת.

בניגוד לשאר מוצרי התינוקות שניתן לרכוש אותם לאחר הלידה, אנחנו מזכירים לכם שחשוב להגיע עם הסלקל לבית החולים כדי להוציא את התינוק שלכם הביתה בפעם הראשונה.

מזל טוב : )

 

סלקלים נבחרים:

   סלקל Beone, משווק ע"י חברת דוקטור בייבי, מהחברות הגדולות בארץ למוצרי תינוקות. הסלקל הינו בעל מערכת קשירת חגורות בעלת 3 נקודות עיגון לגוף הכסא, ו-2 מצבי גובה לרצועות הכתפיים.

לפרטים נוספים

  סלקל ונטורה+סילבר קרוס משווק ע"י חברת דוקטור בייבי, מהחברות הגדולות בארץ למוצרי תינוקות. הסלקל מתאים לתינוקות החל מהלידה ועד משקל של 13 ק"ג. לסלקל יש מגן ראש מרופד, הגנה צידית מתקדמת ותמיכה נוספת לתינוקות צעירים מאוד.

לפרטים נוספים

מוצרי תינוקות נפוצים

*לפירוט נוסף על המוצרים הכנסו לרשימת ציוד לתינוק.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן