סטריפינג

סטריפינג

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סטריפינג

 

סטריפינגסטריפינג הינו אמצעי לזירוז והשראת לידה, בו משתמשים במצבים בהם מעוניינים להתחיל תהליך לידה או לקדם תהליך שהאט. לרוב משתמשים באמצעים לזירוז לידה כאשר ישנו חשש למצוקה של העובר או היולדת. במידה ואין מצוקה ואין סכנה, מומלץ שלא לבצע זירוזים ולתת לזמן לעשות את שלו.

כיצד מבוצעת פעולת הסטריפינג?

סטריפינג, או הפרדת קרומי השק העוברי, הינה פעולה ידנית אותה מבצעים הרופא/ה או המיילדת על ידי החדרת אצבע או שתיים לצוואר הרחם, שבכדי לבצע פעולה זו צריך להיות בפתיחה של לפחות סנטימטר. בעזרת האצבעות מפרידים את קרומי השק העוברי מדפנות הרחם.

למה גורמת פעולת הסטריפינג?

הפרדה זו, גורמת להפרשת הורמונים בשם פרוסטגלנדינים, המייצרים צירים, כעבור כמה שעות או ימים. זירוז לידה באמצעות סטריפינג, הינה פעולה קצרה, אך כואבת למדי ומשפיעה לרוב בלידות חוזרות, ובשכיחות נמוכה יותר בלידות ראשונות. פעולה זו עשויה לגרום לפקיעת מי השפיר, מבלי שיחל תהליך הלידה, ובכך עשויה לגרור התערבויות רפואיות נוספות.

מתי יש צורך בקידום וזירוז הלידה באמצעות סטריפינג?

סטריפינג הינו סוג של התערבות רפואית, אשר לעיתים, במידה והלידה אינה מתקדמת, וקיים חשש כלשהו לעובר, יכולה בהחלט לעזור ולקדם את הלידה. אולם, פעמים רבות מיילדות ורופאים מבצעים פעולה זו מבלי להתייעץ עם היולדת ומלווה, כחלק מבדיקה וגינאלית שגרתית במרפאה, במיון יולדות או בחדר הלידה.

התערבות זו אינה תמיד נדרשת, ובמידה ואין מצוקה עוברית או סיבה רפואית אחרת מוצדקת, אין סיבה לבצעה. לפיכך, במידה ואינך מעוניינת שיבצעו סטריפינג, חשוב שאת או מלווך בלידה, תאמרו זאת מראש לצוות הרפואי המבצע את הבדיקה.


איריס לי-דר – מדריכת הכנה ללידה, דולה (תומכת לידה) ומלווה לאחר לידה. פסיכולוגית בשירותי הייעוץ לסטודנט, אוניברסיטת בן גוריון.

מידע על זירוז לידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן