מחשבון ביוץ

מחשבון ביוץ

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחשבון ביוץ

מחשבון ביוץזוגות רבים שמתקשים להיכנס להריון באופן ספונטני, מחפשים שיטות לאתר את מועד הביוץ המדויק באמצעות מחשבון ביוץ. לפני שנסביר את דרך פעולתו של מחשבון ביוץ, ראוי לציין שני דברים חשובים. ראשית, אם אתם בעלי יכולת פוריות תקינה ואתם מקיימים יחסי מין 2-3 בשבוע, אין כיום כל הוכחה כי יש ערך מוסף באיתור הביוץ או חישוב ביוץ!

שנית, בדרך כלל הרצון לחשב את הביוץ בא יד ביד עם לחץ מאי הכניסה להריון. חשוב שתרגעו ותקיימו יחסים בשביל ההנאה ולא לפי שעון – זה יכול לסייע להיכנס להריון לא פחות. כלל אצבע אומר שרק אחרי שנה של ניסיונות כניסה להריון כדאי לגשת לרופא פוריות (אלא אם כן יש בעיה ברורה כמו חוסר במחזור חודשי וכדומה).

כיצד מחשב מחשבון ביוץ את מועד הביוץ העתידי

מועד הביוץ משתנה מאישה לחברתה ותלוי באורך המחזור האישי של כל אישה. גם כך, אורך המחזור יכול להשתנות בין חודשים שונים ולכן לא ניתן לקבוע בודאות מתי יופיע הביוץ הבא. מחשבון ביוץ אינו מדויק באופן מוחלט וצריך לקחת את תוצאותיו בערבון מוגבל.

כשמחשבון ביוץ מחשב את מועד הביוץ הקרוב, הוא מניח שהוסת שלך סדיר ושאורכו קבוע (אורך הוסת הוא בין תחילת הוסת עד הופעת הוסת הבאה). אורך וסת שגרתי הוא בן 28 יום, אולם רק ל-15% מהנשים יש אורך מחזור כזה בפועל.

שלבי הפעולה של מחשבון ביוץ:

  • האישה מתבקשת להכניס את תאריך תחילת הוסת האחרונה שלה וכן את אורכו. לשם הדוגמה נניח שאורך המחזור שהוכנס הוא 30 יום.
  • מחשבון הביוץ סופר 30 יום (לפי הדוגמא שלנו) החל מיום תחילת הוסת ואז מחסיר 14 ימים.
  • התוצאה המתבקשת היא תאריך מועד הביוץ המבוקש!

כמו שבטח הבנת, החישוב שמבצע מחשבון ביוץ הוא קל מאוד, אולם הבעיה היא שהוא לא תמיד מדויק. לכן, אם אתם מעוניינים לנסות לחשב את מועד הביוץ הקרוב, כדאי שתקיימו יחסים גם יומיים לפני וגם יומיים אחרי מועד הביוץ המחושב.

דרכים חלופיות לחישוב מועד ביוץ

ישנן שיטות נוספות, חוץ מהשימוש במחשבון ביוץ, על מנת לחשב את מועד הביוץ הקרוב ולערוך בדיקות ביוץ. חלק מהשיטות שאתן עשויות לקרוא עליהן הן מיושנות ומצביעות על ביוץ שכבר התרחש, ולא על ביוץ עתידי:

  • מדידת חום בבוקר, לפני הקימה מהמיטה: מגלה ביוץ שהיה ולא ביוץ עתידי.
  • מדידת ערך הורמון הפרוגסטרון בדם: בדיקת דם אשר גם היא מצביעה על ביוץ שכבר קרה. בדיקה זו מסייעת במקרים בהם יש התלבטות לגבי קיומו של ביוץ בכלל.
  • בדיקת שתן של הורמון ה- LH: נמכר ברשתות הפארם השונות. בדיקות אלה עשויות לסייע בחישוב מועד הביוץ אם הן מבוצעות באופן סדרתי סביב מועד הביוץ המשוער.
  • מעקב אולטראסאונד: סריקות עוקבות של השחלות והרחם יכולות לתמוך בקיומו של ביוץ ולסייע לחשב את מועד הביוץ הקרוב.
  • בדיקות דם להורמונים אסטרוגן,פרוגסטרון ו-LH: מבוצעות באופן סדרת. מקובל יותר לבצע בדיקות אלה במסגרת טיפולי פוריות.

לסיכום, לפני שאתם נכנסים לכל נושא חישוב מועד הביוץ ותזמון יחסי המין לפי זה, חשוב שתזכרו שכנראה שאין בכך כל יתרון על פני קיום יחסי מין סדירים (2-3 בשבוע). כל הטקס של חישוב הביוץ ועבודה לפי לוחות זמנים יכולה להוציא את כל הכיף מהעניין ולהכניס המון לחץ מיותר (שיכול לפגוע בסיכויי הכניסה להריון). אם בסופו של דבר אתם כן מעוניינים לחשב את מועד הביוץ, כרגע אתם מבינים כיצד מחשבון ביוץ עושה זאת. מכיון שחישוב זה אינו מדויק, כדאי לקיים יחסים גם מעט לפני וגם מעט אחרי מועד מחושב זה.


ד"ר ענת הרשקו-קלמנט – רופאה בכירה ביחידה להפריה חוץ גופית בביה"ח מאיר ומנהלת מרפאת פוריות במרכז בריאות האישה של קופ"ח כללית בנתניה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן