תרומת ביצית

תרומת ביצית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרומת ביצית

 

תרומת ביציתתרומת ביצית נדרשת במצבים אשר בהם לא ניתן להשיג ביציות תקינות משחלות האישה למרות טיפולי ההפריה. מדובר במצבים של חוסר שחלות (חוסר מלידה או עקב כריתתן), העדר פעילות שחלתית על רקע בלות מוקדמת, או כתוצאה מטיפולי קרינה או כימותרפיה.

במרבית המקרים מדובר בנשים המאופיינות בתגובה שחלתית נמוכה לגירוי הורמונאלי (מסיבות לא ידועות) וכשלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ גופית. במקרים בודדים נדרשת תרומת ביצית למניעת העברת ליקוי גנטי מהאם לצאצאיה.

הכנות הורמונליות לקראת תרומת ביצית

בשונה מתרומת זרע, תרומת ביצית יכולה להתבצע רק לאחר הכנה הורמונאלית של שחלות האישה התורמת ושאיבת זקיקים בתהליך ניתוחי. עקב קשיים אלה, במשך שנים נקבע בישראל כי תרומת ביצית יכולה להתקבל רק מנשים העוברות בעצמן הפריה חוץ-גופית, ומוכנות לתרום חלק מהביציות שהתקבלו משחלותיהן "לטובת" אישה אנונימית (תקנות בריאות העם- הפריה חוץ גופית, 1987).

שיתוף פעולה עם מרכזים בחו"ל לתרומת ביציות

לאור מיעוט התורמות בישראל- מרבית התוכניות לתרומת ביצית בארץ פועלות בשיתוף פעולה עם מרכזים בחו"ל לצורך השגת הביציות. מדובר בטיפול פרטי בעלויות גבוהות על חשבון הזוגות המטופלים (ייתכן החזר כספי מסוים בחלק מהביטוחים המשלימים).

לאחרונה שונה החוק ולפיו אישה תוכל לתרום ביציות לצורך טיפולי הפריה או למחקר, ותפוצה על ידי המדינה. במקביל, כל אישה (עד גיל 53) הזקוקה לכך, תוכל לקבל תרומת ביצית. לצד זאת, החוק יסדיר את רישומן של התורמות באופן שיגן על חיסיונן.

וידוי המצב הבריאותי של האישה והכנתה לקבלת העוברים

לפני השגת הריון מתרומת ביצית, יש לוודא את מצבן הבריאותי של הנשים (בד"כ בגיל מבוגר יותר מגיל הפוריות הממוצע), ולתת הסבר מלא על סיבוכי הריון השכיחים יותר בהרות מבוגרות. כמו כן מומלצות בדיקות סקר גנטיות לבן הזוג (או לזרע התורם) בהתאם למוצא בן הזוג/התורם ומוצא האישה התורמת. במצב של נשאות למחלה גנטית בבן הזוג או בזרע התורם- יש חובה לשלול נשאות דומה באישה התורמת – למניעת מחלה גנטית ביילוד.

ישנם מצבים בהם משלבים תרומת ביצית עם פונדקאות, במקרים בו קיימת סכנה בריאותית באישה במצב של הריון.

הכנת האישה הנתרמת לקבלת העוברים יכולה להתבסס על מחזור טבעי (אם קיים) או על ידי כדורים המעבים את רירית הרחם ומכינים אותה לקליטת העוברים.


פרופ' אבי בן-הרוש – מנהל השירות לשימור פוריות, היחידה לפוריות והפריה חוץ גופית, ביה"ח לנשים ע"ש הלן שניידר – מרכז רפואי רבין.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן