בכל מקום אנו שומעות וקוראות שהתעמלות במהלך ההריון היא דבר מומלץ מאד. אז מה בעצם טוב בזה? ולמה לא כדאי רק לנוח תשעה חודשים?
ישנן סיבות שונות שהרופא עלול לאסור להתעמל במהלך ההריון, אך בהנחה שההריון תקין והרופא מאשר, כדאי מאד למצוא את הזמן והמקום ולשלב בשיגרה השבועית פעילות גופנית. הכוונה כמובן להתעמלות מתונה, מותאמת לנשים בהריון, תוך הקשבה לגוף והמנעות מעומס יתר.
אז למה טובה התעמלות בהריון?
חיזוק שרירי היציבה – לשיפור שיווי המשקל והיציבה, להליכה קלת תנועה ולהפחתת כאבי גב.
עלייה במשקל – פעילות גופנית סדירה תמנע עלייה גדולה מדי במשקל, תשפר את התחושה הפיזית בהריון, ותקל מאד על החזרה לגזרה ולכושר לאחר הלידה.
מערכת העיכול – גם מערכת העיכול תודה לך על הפעילות הגופנית. פעילות גופנית עוזרת לפעילות המעיים, שהופכת לאיטית יותר בהריון.
יתרונות בריאותיים – פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון לסכרת הריונית, ליתר לחץ דם ולרעלת הריון.
יתרונות פסיכולוגים – פעילות גופנית מורידה מתח וחרדה, משפרת את מצב הרוח, את הדימוי העצמי ואת תחושת המודעות והשליטה בגוף. החיבור לעצמי ולתינוק שלי. הכנה פיזית ללידה – תירגול נשימות ותנועתיות בלידה (עם או בלי משככי כאב). יתרונות בלידה – מחקרים מצביעים על קיצור משך הצירים והפחתת הסיכון לניתוח קיסרי. גם התינוק מרוויח – מחקרים מראים שתינוקות שנולדו לאמהות שהתעמלו במהלך ההריון, רזים יותר ובעלי סיכון נמוך משמעותית לפתח סכרת בגיל מבוגר יותר. לסיכום, היתרונות הפיזיים והפסיכולוגיים רבים, וכמובן אסור לשכוח שבסוף הדרך מחכה לנו מבחן כושר לא קטן: מרתון קצר (או ארוך) של צירים, ספרינט של שלב מעבר ומבחן כוח של לחיצות. כדאי להגיע מוכנות! (-:שחר בת-אלמוג מרון, בעלת סטודיו “אמהות בכושר” במודיעין. B.Ed בחינוך גופני, התמחות בהתעמלות לנשים בהריון ולאחר לידה, חיזוק בטן ורצפת אגן ומדריכה מוסמכת להתעמלות במים.