האם משאבת חלב היא ציוד חובה לאם המניקה? בכלל לא. אפשר להעביר קריירת הנקה ללא שימוש במשאבה. לעומת זאת יש תינוקות שללא משאבה לא יזכו לקבל חלב אם כלל. משאבת חלב באה לענות על צורך. הצורך יכול להיות תינוק שאינו יכול לינוק, אמא שחזרה לעבודה, יצאה לחוג/לימודים/אירוע בלי התינוק ועוד.
מתי קונים משאבת חלב?
איך תדעי איזה סוג של משאבה את צריכה?
לפי הצורך. אם יש לך תינוק שאינו מסוגל לינוק בכוחות עצמו, או שאת צריכה להגביר ייצור של חלב את צריכה משאבה גדולה וחזקה בדרגת בית חולים (“לקטינה” של חברת מדלה) ושאיבה של מספר פעמים רב ביום. משאבה כזו עלותה אלפי שקלים והיא ניתנת להשכרה ביד שרה או במקומות פרטיים. למשאבה זו אפשרות של שאיבת חלב משני הצדדים בו זמנית.
נשים רבות מרגישות נוח יותר עם משאבה ידנית (למשל של אוונט). משאבה ידנית היא משאבה ללא מנוע, היא שקטה, קלה ואת שולטת על העוצמה בצורה מוחלטת. היא מצריכה עבודה עם היד לאורך כל השאיבה. היא יעילה למדי עבור נשים עם אספקת חלב טובה ונשים שיצטרכו לשאוב הרחק ממקור חשמל או שירצו לעשות זאת בשקט.
שימוש מזדמן – מדי פעם לפני יציאה, פעם – פעמיים בשבוע כשאת הולכת לחוג/לימודים. במקרה כזה משאבה חשמלית פשוטה (כמו המיני אלקטריק וסווינג של מדלה), משאבה ידנית או אפילו סחיטה יכולים להספיק בהחלט.
שיקולים נוספים בבחירת משאבת הנקה
- מקור חשמל – האם יהיה זמין במקום השאיבה? אם לא את צריכה משאבה שיכולה לעבוד על בטריות או משאבה ידנית.
- רעש – יש משאבות רועשות יותר ויש שקטות יותר. האם רעש השאיבה יפריע לך או לסביבה? הכי שקטה זו המשאבה הידנית או סחיטה ידנית אך יש גם משאבות חשמליות שעובדות בשקט.
- גודל המשפך – יש מספר משאבות שניתן להחליף בהן את גודל המשפךץ במקרה של פטמה גדולה חשוב לקחת משפך גדול יותר כדי שהפטמה לא תשתפשף בזמן השאיבה. גדלים נפוצים הם בין סביב 24-25 מ”מ אבל ניתן להשיג גם 27-30 מ”מ.
- אילו בקבוקים ניתן לחבר למשאבה – האם אלו רק הבקבוקים של יצרנית המשאבה או שכל בקבוק בעל פתח ברוחב זהה יעשה את העבודה? זה יכול להיות שיקול חשוב כששואבים יום-יום.
- איך מנקים את המשאבה – לכמה חלקים היא מתפרקת? האם ניתן לשים אותם במיקרוגל? לכמה מהם צריך/אפשר לעשות סטריליזציה?
- פירוק והרכבה – כמה קל/מסובך לפרק ולהרכיב את המשאבה. קחי בחשבון שזו פעולה שתצטרכי לעשות לפני כל שימוש במשאבה.
איך לאחסן את החלב השאוב?
- אחסון בטמפ חדר (עד 25C ) – עד 6 שעות
- אחסון במקרר – עד 8 ימים
- אחסון בצידנית עם קרחומים – עד 24 שעות
- הפשרה במקרר – עד 24 שעות
- הפשרה בחדר – עד 6 שעות
- אחסון בתא מקפיא בתוך המקרר – שבועיים
- אחסון במקפיא – עד 6 חודשים
מידע על שאיבת חלב
-> קראו גם על היתרונות בשימוש במשאבת חלב וחלב שאוב .