יוגה בהריון

יוגה בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

יוגה בהריון

יוגה בהריוןאת בהריון? מזל טוב יקירתי, עכשיו יותר מכל, זהו הזמן להפנות את תשומת הלב לעצמך, לגופך, לחיבור בינך ובין תינוקך, ולאיזון בין פעילות גופנית מתאימה, תזונה בריאה ומזינה, מנוחה והרבה אושר שמחה. הכל עניין של איזונים.

אז בין אם את מהפריקיות של חדר הכושר, או של כל פעילות אינטנסיבית אחרת, את אולי מרגישה בשלב מסויים שאת מחפשת משהו קצת יותר רך ותומך. וגם אם אינך דוגלת בפעילות כלשהי, יתכן שעכשיו את מרגישה שנכון יהיה להפעיל את הגוף בדרך כז או אחרת. אז לאן ללכת? לשיעור יוגה בהריון!

מהי יוגה ומדוע אנו מתרגלים אותה?

היוגה היא ידע עתיק מאוד בן אלפי שנים שמקורו בהודו ואשר עוסק בצדדים הפיזיים, מוסריים, מנטליים ורוחניים של האדם. משמעות המילה יוגה בסנסקריט, היא איחוד, חיבור. איחוד בין גוף נפש ורוח. ברובד עמוק יותר, בחיבור בין האדם לבין כל מה שסובב אותו ביקום הזה.

תרגול היוגה כפי שאנו מכירים אותו יותר במערב, ההאתה יוגה, כולל סל רחב של תנוחות (אסאנות) אשר ביחד מגמישות, מאריכות, מניעות ומחזקות את מערכת השלד, הגידים, הרצועות והשרירים וכן מגרות, מעסות ומאזנות את המערכת ההורמונלית, מערכת העצבים והמוח. האסאנות בשילוב תרגילי הנשימה (פראניאמה), תרגילי ריכוז ומדיטציה יוצרים תרגול יסודי ועמוק המחבר ומאזן בין הגוף לנפש.

באיזה שלב של ההריון אפשר לתרגל יוגה?

ועכשיו חזרה לענייננו: מה שנפלא ביוגה בהריון הוא שניתן להתחיל לתרגל אותה בכל גיל, כמעט בכל מצב גופני ובכל שלב של ההריון. יש הנוקטים גישה שמרנית יותר ומעדיפים בשבועות הראשונים להריון, לא לתרגל לפחות עד לשלב שבו ההריון נקלט ברחם.

מניסיוני האישי ועל גופי (3 הריונות ופעילויות גופניות מגוונות ואינטנסיביות) מעולם לא הפסקתי לעבוד עם הגוף, גם בשלבים הראשוניים ביותר של ההריון. ולכן לדעתי, אם את אינך טיפוס ספורטיבי או פעלתני, ייתכן ותרצי לחכות לפחות עד שבוע 10-12 לפני שאת מתחילה בפעילות גופנית כלשהי (לעיתים, העייפות שתחווי ובחילות הבוקר, המגיעות לעיתים בערב, לא יותירו אנרגיות רבות בשבועות הראשונים ממילא).

למה לי לתרגל יוגה בהריון?

אז את בטח שואלת, מדוע דוקא יוגה בהריון ולא פילאטיס, סטודיו C או ריקודי בטן? אני חייבת להיות כנה ולאמר לך שכל פעילות גופנית שתבחרי, שנעשית ע"י מורה מוסמכת שיש לה ניסיון וידע כיצד לעבוד עם נשים בהריון תהיה נפלאה, בטח ובטח כאשר האופציה שעומדת מנגד היא לא לעשות דבר עם גופך. אבל, אני רוצה להציע לך משהו הרבה מעבר לפעילות גופנית – רוגע, שלווה ואיזון בין גוף ונפש!

בשיעורי היוגה בהריון אנחנו כמובן עובדות על הגוף הפיזי בעזרת סדרת תנוחות המתאימות למצבך ולשינויים החלים בגופך, מחזקות מה שצריך לחזק (לדוגמא: שריר הארבע ראשי), מגמישות מה שדורש הגמשה (לדוגמא: השרירים הפנימיים של הירך), פותחות מה שסגור (בית החזה) ומרככות מה שמכווץ, מתוח וכואב (שחרור גב תחתון).

לאורך השיעור, אנו משלבות בנוסף לתרגול הפיזי, תרגילי נשימה בשילוב עבודה משמעותית על איזור קרקעית האגן, מדיטציה, מנטרה, דמיון מודרך והרפיה ארוכה ואיכותית, כל זה נעשה תוך הקשבה פנימה ואיזון של גוף נפש ורוח כך שאת יוצאת מהשיעור מלאת אנרגיה וחיוניות עד לשיעור הבא.

כיצד תרגול היוגה בהריון מכין אותי ללידה?

שיעורי היוגה בהריון הם אינם תחליף לקורס הכנה ללידה, או להתייעצות עם מיילדת או דולה, במיוחד אם מדובר על לידה ראשונה. התרגול עשוי לסייע להכין את גופך למאמץ הפיזי הכרוך בלידה ולהתאוששות אחריה, יסייע בהתמודדות עם השינויים הפיזיולוגיים והנפשיים הכרוכים במעבר מסטטוס של אשה לאם.

כמו כן, רבים מתרגילי היוגה הנלמדים בשיעור מהווים בסיס לתנועות שתוכלי ליישם עצמאית בבית במהלך ההריון וכמובן בלידה, החל מהשלב הראשוני שלה. תרגילי הנשימות, המדיטציה והריכוז גם הם עשויים להיות כלי עזר ברגעים המתאתגרים של הלידה. ולסיום, תרגילים שונים של איסוף קרקעית האגן יכולים להיות מתורגלים על ידך החל מהימים הראשונים לאחר הלידה.

כשישה שבועות לאחר הלידה ורק לאחר בדיקת רופא, את יכולה לשוב ולתרגל יוגה בשיעורים המתאימים לכך וע"י מורה מוסמכת, ולאט ובהדרגה להתחיל להניע את גופך, לחזק אותו, להגמיש אותו ולהשיבו למצבו טרום ההריון, תוך כדי תשומת לב רבה למצבך הנפשי ותוך איזון מתמיד בין גוף-נפש. בהצלחה!

[1] אם את אחרי טיפולי פוריות או לאחר הפלה או כל סיטואציה של הריון בסיכון, רצוי להיוועץ עם רופא לפני תחילת התרגול.

[2] ישנם 3 דברים שאותם את חייבת לזכור ושאותם לא נעשה בשום שלב של ההריון והם: עצירת נשימה, תנוחות בשכיבה של הבטן ופיתולים סגורים (המפתלים את הבטן).


ליאת פיליפסון MBA – מורה מוסמכת ליוגה, חברה בארגון מורי היוגה בישראל ובארה"ב. בעלת ניסיון רב בתחומי התנועה והרוח (מחול, יוגה, מדיטציה, תטא הילינג, תקשור), מעבירה סדנאות וחופשות יוגה ומדיטציה בארץ ובעולם והבעלים של יוגהמה – הבית למודעות וליוגה באבן יהודה.
www.yogama.co.il

מידע נוסף על התעמלות בהריון

יוגה בהריון פילאטיס בהריון כדור פיטבול בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן