נראה לך שאת משתגעת! התינוק שלך לא מפסיק לבכות בלי שום סיבה. הוא בריא, אוכל, ישן אבל משום מה כל יום הוא בוכה ומתפתל ואת לא מצליחה להרגיע אותו.
גזים אצל תינוקות – למה זה קורה?
האמת המביכה היא שעם כל ההתקדמויות ופריצות הדרך ברפואה המודרנית, גזים אצל תינוקות היא עדיין תעלומה. אף אחד לא באמת יודע מדוע מערכת העיכול של תינוקות מתקשה להתמודד עם גזים, ומדוע הם חשים כל כך הרבה אי נוחות. כנראה שהסיבה העיקרית לגזים אצל תינוקות היא פשוט חוסר בשלות של מערכת העיכול, משום שבדרך כלל התופעה נעלמת בערך בגיל שלושה או ארבעה חודשים. במקרים מסוימים הגזים עלולים להמשיך להציק לתינוק לכל אורך השנה הראשונה לחייו.
איך תזהי שמדובר בגזים אצל התינוק שלך?
סימן זיהוי נוסף ובולט מאוד לגזים אצל תינוקות הוא חזרה של הבכי במשך ימים רבים ובדרך כלל באותן שעות של היום. אצל כל תינוק, הזמן בו הוא בוכה יהיה שונה בהתאם למערכת העיכול שלו, אולם בדרך כלל הבכי בשל הגזים מתרחש בשעות הערב.
מה עושים על מנת להקל על הגזים?
- אחרי האוכל, יש להשעין את התינוק על הכתף ולסייע לו לגהק (לעשות גרעפס). כך הוא יוציא חלק מהגזים החוצה ויקל על הצטברותם.
- להימנע ככל האפשר מבליעה של אויר על ידי התינוק – אם מאכילם את התינוק בבקבוק, כדאי לבחור בקבוק שמקטין את כניסת האוויר במהלך האוכל וכן לבחור בגודל פטמה שמתאים לגיל התינוק. אם את מניקה, אולי תוכלי להתייעץ עם יועצת הנקה שתסייע לך במציאת התנוחה הנכונה שתמזער את כמות האוויר שהתינוק בולע.
- ישנן תרופות ותכשירים הומאופטיים שונים שעשויים לסייע בהפחתת גזים אצל תינוקות. נציין לדוגמא את סימיקול שהיא תרופה ואת גליקול שהוא תכשיר הומיאופטי. לא לכל התינוקות זה עוזר, ובכל מקרה חשוב להתייעץ עם רופא ילדים לפני שנותנים לתינוק כל תרופה.
לסיכום, תהיי חזקה! גם אם את עושה הכל בסדר,התינוק שלך עלול לסבול מגזים ממש כפי שקורה לרוב התינוקות. נסי להקל על הרגשתו לפי הטיפים שהוזכרו בכתבה וזכרי – גזים אצל תינוקות היא תופעה חולפת, אז תהיי סבלנית רק עוד קצת.