אז החלטתם כבר על ביצוע בדיקת מי שפיר, כמו זוגות רבים אחרים במצבכם. בין אם היתה לכך הצדקה רפואית קונקרטית או שאתם מבצעים את הבדיקה על מנת להרגיע את עצמכם, אתם עומדים בפני עוד שאלה חשובה – כיצד לבחור את הרופא שיבצע את בדיקת מי השפיר.
השיקולים בבחירת רופא מדקר לביצוע בדיקת מי שפיר
ראשית, הרופא חייב להיות מומחה בגניקולוגיה ומיילדות על מנת שיהיה לו רישיון לבצע דיקור מי שפיר, וכמו כן, אתם תרצו לבחור רופא עם ניסיון בביצוע דיקורי מי שפיר קודמים. את בדיקת מי השפיר ניתן לעשות רק בבית חולים מורשה ע”י המדינה, ולעולם לא בקליניקה פרטית. רשימת בתי החולים המורשים לכך כוללת את:
איכילוב, אסותא, אסף הרופא, בלינסון, הדסה הר הצופים, הדסה עין כרם, הלל יפה, הרצליה מדיקל סנטר, וולפסון, זיו, יוספטל, מאיר, מרכז רפואי העמק, מרכז רפואי כרמל, בי”ח ליס ליולדות, סורוקה, רמב”ם, שיבא תל השומר, שערי צדק.
תוצאות הבדיקה
המטרה הראשונה של כל זוג המבצע בדיקת מי שפיר, היא להמנע מהפלה כתוצאה מהבדיקה, כך שכולם כמעט שוכחים שהיתה סיבה לבדיקה והיא אבחון העובר. אם ביצעתם בדיקת פיש, התוצאות הראשוניות יגיעו כבר תוך שלושה ימים בערך, ואם ביצעתם בדיקת מי שפיר רגילה, תאלצו להמתין כשלושה שבועות לתוצאות הבדיקה.
תהליך מציאת רופא מומלץ לביצוע בדיקת מי שפיר
אתם יכולים לשוטט באינטרנט בחיפוש אחר רופא מומלץ או להתייעץ עם חברות שעשו זאת בעבר. בכל מקרה, חשוב שתדברו עם הרופא, ותוודאו את הנקודות החשובות שהוזכרו בכתבה זו.
על מנת לחסוך לכם את כאב הראש שבחיפש הרופא, אנו מציעים לכם להשאיר את פרטיכם, ואנו נדאג ששלושה מטובי הרופאים יפנו אליכם ויציעו את שירותיהם. לכם נשאר בעצם רק לבחור… (השירות הינו בחינם וללא כל התחייבות).
מידע נוסף על בדיקת מי שפיר
- מי שפיר
- מיעוט מי שפיר
- ריבוי מי שפיר
- מחלות לזיהוי במי שפיר
- בדיקת פיש FISH
- מי שפיר או סיסי שליה
- צ’יפ גנטי
- בדיקת מי שפיר – כדאי או לא כדאי?
- בדיקת מי שפיר – רפואה פרטית או ציבורית?
- זכאות לבדיקת מי שפיר
- בחירת רופא לביצוע בדיקת מי שפיר
- מנוחה והוראות לאחר הבדיקה
- סיכונים בבדיקת מי שפיר
- עלות בדיקת מי שפיר