שימור דם טבורי

שימור דם טבורי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שימור דם טבורי

שימור דם טבוריאם אתם בהריון, ודאי כבר שמעתם על נושא שימור דם טבורי. ענף זה התפתח מאוד בשנים האחרונות וחשוב מאוד להכיר אותו ואת היתרונות הטמונים בו.

מכיוון שהמחקר העוסק בשימור דם טבורי הינו חדש יחסית, ישנם אנשים המתייחסים בספקנות לטיפולים החדשניים שניתן לבצע בעקבות שימור הדם. מיותר לציין שאם התהליך היה חינמי, לא היתה לאף אחד שום התלבטות שכן מדובר בהליך פשוט, לא כואב וללא כל סיכון. העלות של שימור הדם הטבורי מרתיעה חלק מהאנשים לגבי ביצוע ההליך או לא.

בכתבה זו נרצה לתאר את היתרונות של שימור דם טבורי אל מול חסרונותיו כך שאתם תוכלו לקבל החלטה נכונה בנושא. אם תרצו, תוכלו להשאיר את פרטיכם ולקבל ייעוץ ללא התחייבות מהחברות המובילות בתחום. אם תפנו דרך האתר תינוקתקבלו גם הנחות משמעותיותבשימור הדם הטבורי.

שימור דם טבורי – סקירה כללית

לפני זמן לא רב התגלה כי דם טבורי הינו מקור למאגר עצום של תאי גזע עובריים. תאים אלו הינם תאים ראשוניים בגוף שעדיין לא התמיינו לשמש תפקיד ספציפי (כמו תא כבד, תא מוח וכו'). מסיבה זו הם יכולים להוות מעין חלק חילוף לכל תא בגוף שמתגלות בו בעיות בעתיד. אם הילד החדש שלכם יחלה חס וחלילה בעתיד במחלה קשה, ישנו סיכוי שניתן יהיה להשתמש בתאי הגזע מתוך הדם הטבורי שלו, על מנת להתגבר על המחלה.

שימור דם טבורי – יתרונות

  • איסוף הדם הטבורי הינו הליך פשוט ולא פולשני שאינו כרוך בסיכונים כלל.
  • תאי גזע המופקים מדם טבורי שנאסף בלידה הינם בעלי התאמה גנטית מלאה לאדם שבלידתו נאספו, ובעלי סבירות התאמה גבוהה לכל אחד מבני המשפחה מדרגה ראשונה (בשיעור של 50% להורים ולפחות 25% לאחים ולאחיות).
  • כבר היום נעשה שימוש נרחב בתאי גזע ממקור דם טבורי לטיפולים רפואיים מצילי חיים רבים, בארץ ובעולם. בין המחלות הקשות המטופלות בעזרת הדם הטבורי ניתן למנות: מחלות הקשורות במערכת החיסונית, אנמיה, סרטן הדם (לוקימיה) ועוד.
  • המחקר העוסק בשימור דם טבורי ובניצול תאי גזע עובריים על מנת לרפא מחלות קשות, נמצא בשיאו. לכן, ניתן לצפות שמחלות נוספות יתווספו לרשימת המחלות הניתנות לטיפול. מכיוון ששימור הדם הטבורי נעשה מתוך מחשבה לעתיד, הרי שהסיכויים לנצל את הדם הזה לטיפלים מצילי חיים רק הולכים וגדלים.

שימור דם טבורי – חסרונות

  • איכותו של הדם הטבורי נשמרת עד לעשר או עשרים שנים בערך. הוא עשוי להיות חסר ערך בתקופה מאוחרת יותר. ישנה חברה אחת שטוענת לשימור הדם עד 40 שנה לאחר התרומה, אולם אין עדיין ממצאים שמעידים כי זה אפשרי.
  • מכיוון שכמות תאי הגזע שנמצאת בדם הטבורי היא מוגבלת, ניתן לעשות בה שימוש בדרך כלל רק עבור ילדים. כמות תאי הגזע עלולה לא להספיק עבור מבוגר. ישנם טכניקות לערבוב תאי הגזע עם הדם של החולה על מנת להגדיל את נפח התאים, אולם ישנן עדיין בעיות בכך שאין להן מענה מושלם. ראוי לציין שיש מקרים יוצאים מהכלל. לדוגמא, תרומת דם מבנק הדם הטבורי הציבורי "בדמייך חיי", הושתלה בהצלחה בחולה בן 76!
  • עלות שימור דם טבורי בבנק פרטי היא לא זולה ולעיתים ישנו גם תשלום עבור ביטוח. קופות החולים השונות מציעות השתתפות במימון, אולם זוהי השתתפות חלקית בלבד. כאמור, אם תחליטו לבצע שימור דם טבורי, תוכלו לפנות דרך האתר תינוק, ולזכות בהנחות משמעותיות. כדאי לבדוק עם החברות של שימור דם טבורי השונות הקיימות בשוק על התנאים והעלויות השונות.

בנוסף, ראוי לציין שעל אף שניתן לטפל בעזרת תאי גזע עובריים במחלות קשות רבות, ישנן גם מחלות ופגמים גנטיים שאין להן טיפול מעין זה. המחקר העתידי עשוי להביא לפריצות דרך נוספות בתחום.

לסיכום, ישנם יתרונות רבים בשימור דם טבורי, אולם גם חסרונות, כמו העלות הכרוכה בכך. בנוסף, אנו נמצאים בשלב מרתק של מחקר בנושא, ורק בעוד מספר שנים ניתן יהיה ללמוד יותר על התועלת שבשימור דם טבורי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן