הריון שני

הריון שני

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הריון שני

הריון שניכמה הבדל יש בין ראשון לשני! הריון שני עובר כמעט בלי ששמים אליו לב, לפחות יחסית להריון הראשון. ההריון הראשון היה ארוע מכונן. משהו חסר תקדים עבורכם -פתאום גדלים חיים בתוך הבטן הגדלה. זה כבר לא עומד להיות רק אני ואתה, אלא ממש משפחה.
צריך להכין את הבית ואת הארנק לתוספת הצפויה.

וכמובן – החששות מכל בדיקה, מכל אולטראסאונד, בדיקת דם ומה לא בעצם? בהריון הראשון צריך לקנות הכל ציוד תינוקות- מיטה, סלקל, שידה (והרשימה אינה נגמרת). הריון שני? יש כבר הכל! רק צריך להוציא מהבוידעם.

בהריון ראשון צריך לקרוא על התפתחות התינוק, צריך להתכונן ללידה ולעשות סיבוב בכל בתי החולים כדי לבחור את חדר הלידה שאנו רוצים. הריון שני? שטויות! עשינו כבר את הכל פעם אחת, אנחנו כבר מקצוענים!

אז זהו? זה נכון? אפשר להתנהל במשך תשעה חודשים כאילו כלום, לגשת ללידה ולחזור עם תינוק קטן?
מסתבר שהמצב לא כל כך פשוט וגם בהריון שני ישנם דברים חשובים.

הריון שני – מה נשתנה?

קודם כל וחשוב מכל – יש לכם כבר ילד בבית ולזה יש משמעויות רבות. בהריון הראשון, אם היית עייפה – הלכת לנוח. בהריון שני יש לך כבר ילד לגדל ולכן הכל הופך להיות קצת יותר קשה. צריך לחלק את הכוחות ולקבל יותר עזרה, במיוחד בשלבי ההריון המתקדמים.

מעבר לכך, בסוף ההריון הילד הקטן והחמוד שלכם יהפוך להיות בבת אחת לדמות סמכותית – אח גדול! הוא כבר לא יהיה מרכז העניינים ויצטרך להתחלק עם עוד מישהו בצעצועים, בטלוויזיה ובתשומת הלב של ההורים. אין ספק שזה דבר שכדאי לחשוב עליו במהלך הריון שני.

מעבר לכך, כל הריון הוא אחר. בהריון ראשון הגיע בן? אולי הריון שני מביא בת? זה משמעותי מבחינת ההצטיידות לתינוק או התינוקת (צריך לקנות שמלות פתאום) ולא פחות מבחינת ההרגשה. גם אם שוב יש לך בן, ההריון השני יכול להיות קל יותר או קשה יותר ודבר זה נכון גם לגבי הלידה שתגיע בסופו. אם היתה לך לידה קשה בסוף ההריון הראשון, אולי הפעם היא תהיה קלה?

על אף שמדובר בהריון שני וכבר חווית אחד בעבר, את תלמדי שיש הרבה דברים שונים ולעיתים אף קשים יותר. מצד שני, סביר להניח שאת ובן זוגך כבר רגועים יותר בהריון השני ופחות לוקחים ללב כל בעיה בבדיקות וכל סטייה מהנורמה משום שאתם כבר יודעים שבסוף הכל מסתדר.

מה כדאי לעשות בהריון שני?

    יש מספר דברים שאם ביצעתם אותם בהריון ראשון, אין צורך לחזור עליהם בהריון שני, אולם יש דברים שצריך וכדאי לעשות שוב:

  • אם ביצעתם בדיקות גנטיות בהריון הראשון, אין צורך לחזור עליהן. עם זאת, חשוב לבדוק אם נוספו מחלות חדשות לרשימת הבדיקות. לדוגמא, בשנת 2011 נוספה מחלת ג'וברט לרשימת הבדיקות הגנטיות המומלצות.
  • את הבדיקות השגרתיות במהלך ההריון יש לבצע במלואן גם בהריון שני – שקיפות עורפית, סקירת מערכות, CMV, טוקסופלזמה וכו'.
  • יש ליטול חומצה פולית עד סוף טרימסטר ראשון (סוף שבוע 13).
  • להתכונן לתינוק – לבדוק איזה ציוד חדש אתם צריכים – בגדים, עגלה חדשה אם צריך וכו'. אל תסתמכו על הציוד מההריון הראשון ובדקו שבאמת יש לכם הכל.
  • להתכונן ללידה – על אף שכבר ילדת בעבר, חשוב להתכונן שוב ללידה. לא חייבים לעשות שוב קורס הכנה ללידה, אם כי זה יכול בהחלט לרענן את הזיכרון. אם הלידה הקודמת לא היתה חוויה חיובית, כדאי לנסות להפוך את הקרובה לחוויה מתקנת. לדוגמא, אם לא היית מרוצה מחדר הלידה בפעם הקודמת, שקלי לעשות סיבוב בבתי החולים השונים על מנת למצוא חדר לידה שהוא יותר לטעמך.

הריון ראשון היה דבר חדש ומרגש, אולם גם הריון שני (וגם הריון שלישי, רביעי…) הוא כזה.

אנחנו מאחלים לכם הריון שני קל ומוצלח!

מידע נוסף לקראת הריון

הריון ראשון הריון שני חומצה פולית ספרי הריון ולידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן