הנקה בהריון

הנקה בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הנקה בהריון

 

הנקה בהריוןתופעה נפוצה בקרב לא מעט נשים בארץ ובעולם היא כניסה להריון במהלך ההנקה. במצב כזה עולה שאלת הנקה בהריון שיש סביבה מיתוסים וחששות רבים.

נתחיל מהסוף – באופן כללי אם את בריאה ולא היו לך בעיות בהריונות קודמים, אין שום מניעה שתמשיכי להניק בזמן שאת בהריון. עם זאת, יש מספר דברים שכדאי וחשוב להכיר בנושא הנקה בהריון.

האם הנקה בהריון היא מסוכנת?

קודם כל ניתן להפריך מיתוס ראשון – גם במהלך הנקה ניתן להיכנס להריון! המיתוס נובע מכך שבמהלך ההנקה ישנם שינויים הורמונליים בגוף האם המניקה, וכמו כן המחזור החודשי אינו מסודר או כלל אינו מופיע. עם זאת, הנקה אינה מונעת הריון באופן מוחלט.

החשש העיקרי מהנקה בהריון הוא מלידה מוקדמת או מהפלות. חשש זה נובע מכך שבזמן הנקה ישנן התכווצויות ברחם, ושהתכווצויות אלו יגרמו ללידה מוקדמת או הפלה. חשוב להבין שהתכווצויות אלו ברחם נגרמות עקב הפרשה של הורמון הנקרא אוקסיטוצין, אך זה בדיוק מה שקורה גם במהלך קיום יחסי מין, וכידוע אין שום מניעה לקיים יחסי מין במהלך הריון.

אם ההריון הנוכחי תקין, אם אין לך בעיות בריאות ואם אין לך הסטוריה של לידות מוקדמות או הפלות, הנקה בהריון היא בטוחה וזוהי גם הגישה הרשמית של האקדמיה האמריקאית של רופאי המשפחה.

עם זאת, חשוב לעקוב אחרי מצב ההריון. אם במהלך ההריון את מבחינה בדימומים או שאת אינך עולה במשקל במהלך ההריון, כדאי שתתייעצי עם יועצת הנקה ועם רופא על מנת לבדוק אם יש קשר להנקה בהריון.

האם יש שינוי בחלב האם במהלך הנקה בהריון?

במהלך השליש השני להריון (שבועות 14-27 להריון), יכול להיות שכמות חלב האם תפחת ולכן יהיה קשה יותר לתינוק לינוק. תופעה זו לא מתרחשת תמיד, אולם במקרה של הנקה בהריון חשוב במיוחד להיות עם האצבע על הדופק לגבי עליה תקינה במשקל של התינוק היונק, במיוחד אם הוא מתחת לגיל חצי שנה, משום שאז התזונה העיקרית (וכמעט היחידה) היא חלב האם. לצורך כך כדאי לקבוע מפגשים תכופים יותר בטיפת חלב ובמקרה הצורך להוסיף לתזונת התינוק גם תחליף חלב.

שינוי נוסף שיכול להתרחש, גם כן באזור השליש השני להריון, הוא שינוי בהרכב החלב ובטעמו. שינוי כזה עשוי לגרום לתינוק לאבד עניין בהנקה, ואז יש להוסיף לו תחליף חלב או אוכל אחר במידה והתינוק כבר גדול יותר.

לסיכום, הנקה בהריון היא תופעה נפוצה למדי שבניגוד למיתוסים, אין בה סכנה באופן כללי. עם זאת, ישנם מצבים – כמו הסטוריה של הפלות ועוד – בהם לא כדאי להמשיך הנקה בהריון. מעבר לכך, יש לעקוב אחרי שינויים בהרגלי האכילה של התינוק היונק ולוודא שהוא עולה במשקל בקצב הרצו

אם את מחליטה להפסיק להניק בעקבות הריון או בכלל, כדאי שתעשי זאת באופן הדרגתי ולא בבת אחת.

מידע על הפסקת הנקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן