תנוחות הנקה

תנוחת הנקה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תנוחת הנקה

 

תנוחת הנקהבמהלך השבועות הראשונים לחייו של התינוק תנוחות הנקה אופטימליות הן חשובות מאוד להצלחתו של תהליך הנקה נכון ותקין. כאשר תנוחת ההנקה היא נכונה, הכל הולך יותר חלק ויותר נעים – התינוק יונק טוב יותר, הישיבה שלך נוחה ולא גורמת לך לכאבי גב, הפטמות שלך יכאבו פחות ועוד.

על אף שהנקה היא דבר טבעי, לא תמיד נדע איך לבצע את הדברים בדיוק, ותיקונים קטנים של תנוחות הנקה, יכולים להביא לתוצאות משמעותיות.

עקרונות בסיסיים של תנוחות הנקה נכונות

  • לפני תחילת ההנקה, שימי לב שנוח לך, שאת יושבת עם תמיכה לגב, לידיים ולרגליים. אם לך לא יהיה נוח, את תזוזי הרבה וזה יקשה על התינוק. מעבר לכך, לאורך זמן תנוחות הנקה לא נכונות עלולות לגרום לכאבים בגב ובידיים.
  • אם ניתן ויש לך עזרה, התיישבי את בנוחות ובתנוחת הנקה נכונה ורק אז בקשי שיעבירו לך את התינוק.
  • התינוק צריך להיות צמוד אלייך כך שכל גופו מופנה כלפייך וכלפי השד. תנוחה לא נכונה היא כאשר בטנו של התינוק פונה לכיוון מסויים ואילו ראשו מסובב על מנת להגיע לשד.
  • הידיים שלך תומכות את התינוק ומתחתיהן כדאי לשים כריות שיתמכו בך כדי שהידיים לא יתעייפו.
  • פיו ואפו של התינוק צריכים להיות מופנים ישירות אל הפטמה.
  • בכל אחת מתנוחות ההנקה יש לאפשר לראש התינוק לנטות מעט אחורה על מנת לינוק כראוי.
  • יש לתמוך בחזה שלך כדי שהוא לא ילחץ על הסנטר של התינוק, אלא להיפך. הסנטר של התינוק צריך ללחוץ אל תוך השד.
  • עודדי את התינוק לפתוח את פיו רחב ואז הצמידי אותו לשד כאשר הוא צריך לתפוס בפיו ככל הניתן גם את העטרה שמסביב לפטמה, ולא רק את הפטמה עצמה. אפיו של התינוק יהיה צמוד לשד אך עם מספיק רווח כדי לנשום.
  • נסי ליהנות מההנקה. אם כואב לך, נתקי את התינוק מהשד בעדינות ונסי להתחיל את ההנקה שנית.

בהתחלה את תצטרכי לחזור על כל הצעדים הללו שוב ושוב עד שאת ותינוקך תתפסו את העניין ותבינו אילו מתנוחות ההנקה הן המועדפות עליכם.

תנוחות הנקה עיקריות

נפרט פה בקצרה לגבי תנוחות הנקה עיקריות. אין תנוחה שהיא יותר טובה מהאחרות. נסי וגלי יחד עם תינוקך מה עובד בשבילכם.

הנקה בעירסול:

אחת מתנוחות ההנקה המוכרות ביותר. בתנוחה זו כאשר התינוק יונק משד מסוים, האם מחזיקה אותו עם היד שבאותו צד של השד ותומכת את השד עם היד השניה. כדאי להניח את התינוק על כריות כדי שידי האם לא יתעייפו.

הנקה בעירסול הפוך:

תנוחה הפוכה לתנוחה הקודמת. בתנוחה זו כאשר התינוק יונק משד מסוים, האם מחזיקה אותו עם היד שבצד הנגדי, ותומכת את השד עם היד שנמצא בצד של השד. גם פה כדאי להניח את התינוק על כריות כדי שידי האם לא יתעייפו.

תנוחת ה"פוטבול":

שמה של תנוחת הנקה זו נובעת מכך שהתינוק מוחזק בדומה לאופן שבו מוחזק כדור פוטבול במהלך המשחק. התינוק מוחזק כאשר החלק העליון של גופו נמצא מול האם אולם רגליו של התינוק נמצאות מאחוריה. במילים אחרות, התינוק מוחזק ממש לצידי האם ועובר מתחת לבית השחי שלה. תנוחת הנקה זו טובה במיוחד עבור אמהות שילדו בניתוח קיסרי משום שבתנוחה זו אין מגע של התינוק עם אזור הניתוח וזה מונע כאבים.

הנקה תוך כדי הישענות לאחור:

תנוחת הנקה זו מתבצעת במיטה או בכורסא בה ניתן להישען לאחור בנוחות, כאשר אין מדובר בשכיבה מלאה. את התינוק מניחים כשבטנו מונחת על בטן וחזה האם והוא מוחזק שם מכוח הכבידה. יש לשים לב שאת נתמכת על ידי כריות או משהו אחר ושפיו של התינוק נמצא לפני השד כאשר הלחי שלו יכולה לנוח במקום כלשהוא באזור החזה של האם.

הנקה בשכיבה על הצד:

התנוחה הזו היא נוחה במיוחד כאשר האם במצב עייפות רציני (בלילה למשל). בתנוחת הנקה זו האם והתינוק שוכבים שניהם על הצד כאשר הם פונים אחד כלפי השני. ניתן להניח כריות מאחורי האם ובין רגליה על מנת להשיג יציבות ונוחות מירבית. ניתן גם להניח כרית או שמיכה מגולגלת מאחורי התינוק כדי למנוע ממנו מלהתגלגל לאחור.

אלה הן תנוחות ההנקה העיקריות אולם את תגלי שעם הזמן – כאשר את ותינוקך תלכו ותתמקצעו בהנקה – שאת יכולה להמציא תנוחות הנקה חדשות משלך ושמתאימות לכם יותר. בכל תנוחת הנקה שתבחרי חשוב לשמור על העקרונות הבסיסיים שהזכרנו ובמיוחד שנוח לך ושהתינוק יונק כראוי.

אם יש לך בעיות במציאת תנוחת הנקה נוחה או אם תהליך ההנקה בכלל לא הולך חלק, כדאי לך לשקול להתייעץ עם יועצת הנקה.

מידע על הנקה נכונה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן