צרבת בהריון

צרבת בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צרבת בהריון

צרבת בהריוןנשים רבות עשויות להרגיש בפעם הראשונה בחייהן צרבות בהריון. בדרך כלל, תופעה זו מתרחשת במחצית השניה להריון אם כי היא עלולה להופיע גם קודם. אם את חשה מעין צריבה בבית החזה או בגרון, כנראה שגם את סובלת מצרבות בהריון. קראי פה על הגורמים ועל דרכי ההתמודדות.

מדוע נגרמות צרבות בהריון?

כמו בדברים רבים אחרים במהלך ההריון, האשמים העיקריים להופעת צרבות בהריון הם ההורמונים המשתוללים בגופך. השליה הינה אחד הגורמים העיקריים המספקים לתינוקך מזון וחמצן. כאשר השליה מתפתחת היא גורמת לייצור הורמון הנקרא פרוגסטרון, המרפה את השרירים ברחם.

כתוצאת לוואי, אותו הורמון בדיוק גורם גם להרפיית שרירים אחרים כאשר אחד מהם הוא השריר האחראי על השסתום בין הקיבה לושט. בימים רגילים, השסתום מאפשר מעבר חד כיווני: מהוושט אל הקיבה, אולם כאשר השריר רפוי, עולות לפעמים חומצות מהקיבה חזרה לוושט. כאשר החומצות עולות למעלה, לאזור בית החזה והגרון, נוצרת תחושת צריבה לא נעימה – אלה הן צרבות בהריון.

ישנו גורם נוסף לצרבות בהריון: בשלבים מאוחרים בהריון, כאשר התינוק כבר גדול וממלא חלק גדול מחלל הבטן, הקיבה נלחצת כלפי מעלה וחומצות יכולות לעלות חזרה לוושט ולגרום להופעת צרבת . הצרבות עשויות להימשך גם עד הלידה, אולם נעלמות בדרך כלל מיד לאחר מכן.

צרבות בהריון – כיצד ניתן להקל על התופעה?

לא בטוח שתוכלי להימנע לחלוטין מהתופעה של צרבת בהריון, אולם ישנם מספר דברים שתוכלי לעשות על מנת להקטין את תחושת אי הנוחות. לכל אישה יעזרו דברים שונים, אז נסי וראי מה עובד בשבילך:

  • המנעי מצריכת מאכלים ומשקאות שעלולים לגרום לצרבות. ישנם מספר חשודים עיקריים בגרימת התופעה: משקאות מוגזים, אלכוהול (שאסור בכל מקרה לצרוך במהלך ההריון!), קפאין, שוקולד ומאכלים חומציים כמו פירות הדר ועגבניות.
  • המנעי מעישון! זהו איסור חמור לאורך ההריון, אבל חשוב לדעת שעישון גורם לעלייה ברמת החומציות בקיבה ולכן מעודד צרבות בהריון.
  • תזונה – איכלי ארוחות קטנות אך תכופות יותר. כשאת אוכלת, עשי זאת לאט וברוגע ולא בחיפזון.
  • שתי הרבה אבל לא תוך כדי האוכל – שתיה מרובה חשובה על מנת לא להתייבש ועל מנת לשמור על בריאות האם והתינוק. חשוב לשתות הרבה אבל עדיף לעשות זאת בין הארוחות ולא תוך כדי האוכל כדי לא למלא את הקיבה יותר מדי (משום שזה עלול לעודד את עליית הנוזלים החומציים לוושט).
  • לעיסת מסטיק אחרי האוכל גורמת לייצור רוק מוגבר המוריד את רמת החומציות.
  • אל תאכלי קרוב מדי לזמן השינה – השאירי מרווח של שעתיים בין הארוחה האחרונה לבין שעת השינה.
  • שינה כאשר החלק העליון של גופך מוגבה מעט ימנע מהחומצות מלעלות במעלה הוושט וישאיר אותן במקומן הטבעי.
  • שמירה על משקל הריון תקין כפי שהרופא שלך ממליץ לך היא חשובה מאוד. משקל עודף גורם בין השאר לעודף צרבות בהריון.
  • לבשי בגדים רפויים ולא לוחצים מדי, במיוחד באזור המותניים והבטן.

אם כלום לא עוזר, ניתן להתייעץ עם הרופא שלך לגבי תרופות נגד צרבות. בשום אופן אין לצרוך תרופות כאלו ללא ייעוץ עם רופא מוסמך.

לסיום, דעי שהתופעה עוברת בכל מקרה אחרי הלידה, ושניתן בהחלט להקל על תופעת צרבות בהריון!

תופעות נפוצות בהריון

בחילות בהריון
כאבי גב בהריון
עייפות בהריון
צרבת בהריון
בצקות בהריון
גירודים בהריון
גזים בהריון
עצירות בהריון
טחורים בהריון
דליות בהריון
כתמי הריון
גודש באף בהריון
השתנה תכופה בהריון
דימום בתחילת הריון
הפרשות בתחילת הריון
דלקת בדרכי השתן בהריון
התכווצויות שרירים בהריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן