יתרונות וחסרונות לבדיקת מי שפיר

בדיקת מי שפיר

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת מי שפיר

יתרונות וחסרונות לבדיקת מי שפירההחלטה האם לבצע בדיקת מי שפיר (דיקור מי שפיר) או לא היא החלטה לא קלה והיא אישית מאוד. יש סיבות טובות מדוע כדאי לבצע בדיקה כזו ומדוע כדאי להימנע ממנה. ישנם מקרים בהם יש המלצה רפואית לביצוע הבדיקה, וזאת עקב סיכון מוגדל לקיומן של הפרעות כרומוזומליות כגון תסמונת דאון.

הסיכון לקיומן של הפרעות כאלה נקבע בעקבות הבדיקות השגרתיות שמבצעים בהריון כמו השקיפות העורפית, החלבון העוברי ועוד ובשקלול עם גיל האישה וההסטוריה המשפחתית.

אם יש הצדקה רפואית או אם אין, בסופו של דבר, אתם תאלצו להחליט בעצמכם, אולם כדי להחליט בצורה מושכלת עליכם להבין את היתרונות הקיימים בבדיקת מי שפיר, אל מול הסיכונים שבה. אם אתם מחליטים לבצע את בדיקת מי השפיר, חשוב מאוד לבצע אותה אצל רופא מוסמך בתחום, וכמו כן לנקוט בכל האמצעים הדרושים על מנת לצמצם את הסיכונים הכרוכים בה (קראו עוד על כך בכתבה 'מי שפיר – מנוחה').

בדיקת מי השפיר: היתרונות

 

  • הסיכון לתסמונת דאון או הפרעות כרומוזומליות אחרות נקבע לפי נתונים שונים, שחלק מהם הוזכרו כבר. חשוב לדעת שהסיכון הזה הוא סטטיסטי בלבד ונותן רק אינדיקציה לסיכוי להפרעה כרומוזומלית ולא תשובה ודאית.
    בניגוד לכך, בדיקת מי שפיר, או לחלופין בדיקת סיסי שליה נותנות תשובה חד משמעית – יש או אין תסמונת דאון (ועוד מספר תסמונות שכיחות). כמובן שגם פה אין ודאות של 100% אלא של 99% בערך, משום שתמיד עשויה להיות טעות. בעקבות התשובה הזאת, שהיא נכונה בוודאות גבוהה מאוד, ניתן להורים כלים להחליט אם להמשיך או להפסיק את ההריון.
  • הורדת מפלס הלחץ – הורים רבים מעדיפים לבצע את בדיקת מי השפיר גם אם אין צורך רפואי בכך, משום שזה מסייע מאוד בהרגעת ההורים והורדת מפלס החרדה. במקום לעבור את כל תקופת ההריון ללא ידיעה ברורה אם קיימות הפרעות כרומוזומליות קשות, ניתן לדעת בבדיקת מי שפיר אחת, שהיא בדיקה קצרה אם כי פולשנית, אם ההפרעות קיימות או לא.

 

בדיקת מי שפיר: החסרונות

 

  • הסיכונים בבדיקת מי שפיר הם החיסרון העיקרי שכרוך בה. בדיקת מי השפיר הינה בדיקה פולשנית בה מוחדרת מחט דקה לתוך שק ההריון על מנת לדגום מי שפיר. אין כל סכנה לפגיעה פיזית בעובר עצמו, משום שהבדיקה מתבצעת תחת הנחיית תמונת אולטראסאונד. עם זאת, תמיד קיים סיכון נמוך שבעקבות בדיקת מי השפיר, ייווצר זיהום תוך רחמי שעלול לגרום להפלה. סיכון זה הוא כאמור נמוך ועל המספרים המדוייקים, הדעות חלוקות. ישנם רופאים שאומרים שהסיכון הוא 1:200 ואילו יש כאלה שטוענים שהוא נמוך אפילו הרבה יותר – 1:1600.
  • בבדיקת מי השפיר הרגילה נבדקות רק ההפרעות הכרומוזומליות השכיחות ביותר כמו תסמונת דאון, טריזומיה 18 ועוד. ישנם סיבוכים נדירים יותר שכלל אינם נבדקים, שאת חלקם ניתן להוסיף לבדיקה, תמורת עלות נוספת, ע"י בדיקת הצ'יפ הגנטי או בדיקת פיש (FISH).
  • אם אתם מבצעים את בדיקת מי השפיר שלא בעקבות צורך רפואי, הדבר כרוך בעלות כספית של כ-1500-2500 שקלים.

 

לסיכום, ההחלטה אם לבצע את בדיקת מי השפיר או לא, אינה החלטה קלה. אנו מקווים שהנתונים שקיבלתם פה יסייעו לכם לקבל החלטה מושכלת ונכונה בשבילכם. כמו שכבר הוזכר, אם החלטתם על ביצוע בדיקת מי שפיר, אל תתפשרו, ובצעו אותה רק עם רופא מוסמך בתחום. קראו עוד על כיצד לבחור את הרופא המדקר בצורה נכונה. אנו מאחלים לכם הצלחה!

מידע נוסף על בדיקת מי שפיר

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן