טיפול בתינוק לאחר ברית מילה

טיפול בתינוק לאחר ברית מילה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפול בתינוק לאחר ברית מילה

טיפול בתינוק לאחר ברית מילהמלבד הפן הדתי שבברית המילה, מתקיים בה גם הליך כירורגי, וכמו כל הליך כזה, יש לבצע מעקב וטיפול נכון לאחריו על מנת למנוע סיבוכים. בכתבה זו נסקור את הכללים הבסיסיים שיש למלא לאחר ברית המילה: כיצד יש לטפל באזור הפין של התינוק על מנת שלא ייווצרו זיהומים וכדי שהוא יחלים כראוי, מהם הסיבוכים האפשריים וכיצד מזהים אותם וכו'.

חשוב מאוד לציין שלכל מוהל יש הוראות מיוחדות משלו ותכשירים ותרופות שהוא מעדיף להשתמש בהם. יש תמיד לעקוב אחרי הוראות המוהל שלכם! כתבה זו אמורה לשמש רק כבסיס לשאלות ולא כהמלצה לפעול בניגוד להוראות המוהל.

טיפול באזור הפין בימים שאחרי ברית המילה

המוהל יחבוש את הפין של התינוק ועל החבישה יש לשים חיתול. כדאי לשים בחיתול מעט שמן תינוקות על מנת למנוע הידבקות של החיתול לפצע. חלק מהמוהלים ירצו לפגוש אתכם יום לאחר הברית על מנת לראות את אזור הפין ועל מנת להחליף חבישה, ואילו חלק מהמוהלים יניחו חבישה שאתם תוכלו להוריד ויישארו איתכם בקשר טלפוני כדי לוודא שהכל בסדר.

כל שעתיים-שלוש כדאי להחליף חיתול ובכל החלפה יש להסתכל שאין דימום רציני. זה טבעי לחלוטין לראות מעט כתמי דם, שעשוי לרדת יחד עם השתן, אולם דימום רציני הוא משהו שצריך להדליק נורה אדומה (עוד על כך בהמשך).

את ניקוי ההפרשות של התינוק יש לבצע בזהירות. ראשית, אין לנגב את ההפרשות לכיוון הפצע בפין על מנת לא ליצור זיהומים. ניתן לנקות ישירות את אזור הפצע, אולם יש לעשות זאת בעדינות בעזרת מגבונים לחים או צמר גפן רטוב.

ביממה הראשונה לאחר ברית המילה כדאי להימנע מרחיצת התינוק, אולם לאחר מכן אין בעיה לרחוץ אותו כולל את אזור הפין, אולם, שוב, יש לעשות זאת בעדינות ללא שפשוף של אזור הפצע. כששמים חיתול חדש, ניתן למרוח מעט משחת ויטה-מרפן המונעת זיהומים ולשים מעט שמן תינוקות בחיתול כדי שלא יידבק לפצע.

מניעת כאבים

בהחלט סביר שהתינוק שלכם לא יסבול מכאבים לאחר ברית המילה אולם אם נראה לכם שהוא חש בכאבים ניתן לתת לו תרופה על מנת להפחית את הכאב. ראשית, ניתן להשתמש במי סוכר (סוכר מומס במים – קראו עוד בכתבה 'הכנות לברית המילה'), או בסירופים שונים כמו אקמולי או נובימול. חשוב מאוד לתת את התרופה במינון הנכון לפי מה שמצויין על האריזה, ובמרווחי הזמן המתאימים. אין להמשיך לתת משככי כאבים לאורך ימים רבים ללא התייעצות עם רופא.

תופעות שיש לשים אליהן לב לאחר ברית המילה

אם אתם שמים לב לאחת התופעות הבאות, יש להתייעץ מיד עם המוהל או עם רופא וכן להגיע לחדר המיון.

  • כאבים עזים – אם נראה שהתינוק סובל מכאבים קשים ושהוא אינו נרגע, על אף התרופות והזמן שחולף.
  • מתן שתן – אם התינוק אינו משתין מספר שעות לאחר ברית המילה או בתדירות שבה הוא היה רגיל להשתין.
  • חום גבוה – אם החום של התינוק עלה (כאשר עד חום של 37.8 זה חום סביר לתינוק).
  • אפאטיות – אם התינוק נראה אפאטי, כלומר פחות פעיל ממה שהיה עד עכשיו (לדוגמא, תינוק שהיה בוכה הרבה והפסיק בכלל לבכות), יש לפנות להתייעצות.
  • תינוק חסר שקט – תינוק שבוכה הרבה יחסית לזמן שלפני הברית, או תינוק שאינו מוצא תנוחה נוחה ואינו נרגע.

לסיום נציין שחשוב לעקוב אחרי מצב התינוק ומצב הפין בימים ובשבועות שלאחר ברית המילה. יש לטפל באזור הפין לפי הוראות המוהל, ויש לפנות להתייעצות ולהגיע לחדר המיון אם מתחיל חהתרחש אחד המצבים שהוזכרו בכתבה. עם זאת, חשוב לזכור שברית מילה עם מוהל מוסמך ומנוסה, וטיפול נכון לאחריה, מסתיים ללא כל סיבוכים ברוב רובם של המקרים. לכן אתם יכולים לנשום עמוק, להרגע ופשוט לשמוח על הבן החדש.

אנו מאחלים לכם ברית מילה מוצלחת!

מידע נוסף בנושא ברית מילה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן