האכלת תינוקות

האכלת תינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

האכלת תינוקות

האכלת תינוקותאז מה אפשר לתת לילד בן ארבעה חודשים לאכול? הוא כבר יכול לנסות את הסטייק הראשון שלו או שזה עוד קצת מוקדם?

האכלת תינוקות הוא נושא חשוב במיוחד בשנה הראשונה לחייו של התינוק בה צריך לדעת מה מותר להאכיל את התינוק, מה אסור ומתי. חשוב לזכור שכל תינוק הוא בן אדם קטן עם העדפות ורצונות משלו. לכן לא צריך לדאוג אם התינוק שלך אוכל קצת פחות ממה שכתוב בספר (ואף אמא לא דואגת שהילד שלה אוכל יותר מדי…), או שהוא לא אוהב מרקם של דייסה.

האכלת תינוקות משתנה מאוד לארוך שנת החיים הראשונה של התינוק. מיצור שצריך רק חלב אם (או תחליפי חלב) הוא הופך תוך שנה לאיש קטן שאוכל בעצם הכל. חשוב לציין שיש מאכלים שאסור לתת לתינוק מתחת לגיל שנה בשל רגישויות או אלרגיות. מאכלים אלו כוללים חלב פרה, בוטנים, תותים ודבש. בררי בטיפת חלב לגבי הרשימה המלאה.

האכלת תינוקות עד גיל 4 חודשים

עד גיל 4 חודשים התינוק צריך לינוק חלב אם בלבד או תחליפי חלב שמתאימים לגיל שלו. אין להוסיף לתפריט שלו שום תוספות – לא אוכל, לא דייסות ואפילו לא מים. האכלת תינוקות בגיל זה מתבצעת או באמצעות הנקה או באמצעות האכלה מבקבוק, כאשר יש לדאוג שהבקבוק והפטמה מתאימים לגילו של התינוק. אם את מניקה, קשה במיוחד לעקוב אחרי הכמויות שהתינוק אוכל. אם את חוששת שהתינוק אינו אוכל מספיק, גשי לטיפת חלב לביצוע מעקב של שקילות על מנת לוודא שהתינוק שלך עולה במשקל בקצב המתאים.

האכלת תינוקות בגיל 4 חודשים עד גיל חצי שנה

בגיל זה מקור המזון העיקרי בהאכלת תינוקות הוא עדיין חלב האם או תחליפי ההנקה. לפני כשנתיים יצאה הוראה חדשה של משרד הבריאות שאומרת שכדאי להתחיל לתת לתינוקות בגיל 4 חודשים טעימות של אוכל מוצק על מנת לחשוף אותם לסוגי האוכל החדשים שהם עומדים להכיר ולאכול בקרוב.

לטעימות הללו יש מספר כללים חשובים. ראשית, מדובר רק בטעימות ולא בארוחות שלמות. ניתן לתת לתינוק כמות של כפית אחת או שתיים ביום שלם ולא יותר מכך. מרקם האוכל חייב להיות רך וחלק לחלוטין כדי למנוע פציעה או חנק של התינוק. חשוב לתת את הטעימות לאט ובהדרגה כדי שמערכת העיכול תתרגל לסוג האוכל החדש והמוזר. כשעוברים בין סוגי אוכל שונים יש להמתין יום-יומיים כדי שתוכלו ללמוד מה התינוק שלכם אוהב וכדי שתוכלו לעקוב אם יש לו רגישות לסוג אוכל מסוים.

את הטעימות כדאי לתת לתינוק לא במצב שהוא רעב מאוד, משום שאז הוא ירצה רק אוכל מוכר – חלב אם או תחליף חלב, ולא כשהוא שבע מאוד. סוגי האוכל שניתן לתת לתינוק הם ירקות ופירות מאודים ומעוכים כמו גזר, תפוח אדמה, תפוח, אגס וכו'. פרי כמו בננה ניתן פשוט למעוך במזלג למרקם חלק ולהאכיל את התינוק. ירקות עדיפים בהתחלה על פירות משום שלא נרצה להרגיל את התינוק למאכלים מתוקים מדי. אין לתבל את האוכל של התינוק, גם לא במלח או סוכר.

לפעמים נדמה שהאכלת התינוק אינה מצליחה משום שהתינוק עושה פרצופים ואף יורק את האוכל. זה לא בהכרח אומר שהוא לא אוהב האוכל הזה. צריך לזכור כמה זה מוזר בשבילו להכניס לפה אוכל בטעמים ומרקמים מוזרים כל כך. כדאי לנסות איתו שוב, אולי בפעם הבאה זה יצליח.

האכלת תינוקות בגיל 6 עד 8 חודשים

בגיל זה ניתן באמת להתחיל לשלב בין הנקה ותחליפי חלב ובין אוכל אמיתי, כמו פירות ירקות ואפילו עוף ובשר. ניתן גם להכין דייסות שמיועדות לתינוקות בגיל הזה. כל מאכל שנכנס לפיו של התינוק חייב להיות נקי ומבושל כמו שצריך וכן יש לטחון את כל האוכל למרקם חלק. האכלת תינוקות בשלב זה היא מאוד אישית – יש תינוקות שירצו רק חלב ויש כאלה שירצו מאוד לנסות סוגי אוכל חדשים. תזרמו עם הקצב של התינוק שלכם ואל תהיו מודאגים – עם האוכל בא התיאבון.

האכלת תינוקות בגיל 8 חודשים עד גיל שנה

עבור חלק מהתינוקות בגיל שנה, כבר אין כזה דבר האכלת תינוקות. יש תינוקות שבשלב הזה אוכלים כבר כמעט כל דבר שגם אנו אוכלים. הם כבר יכולים ללעוס (אפילו אם אין להם עדיין שיניים), ולכן אפשר לתת להם גם אוכל שחתוך לחתיכות קטנות. עדיין צריך להיזהר מחתיכות גדולות של אוכל כדי להימנע מחנק.

במיוחד אם התינוק שלכם אוכל הכל, חשוב להקפיד לתת לו אוכל בריא בלבד. את האוכל הלא בריא הוא יגלה בעצמו בהמשך. לא כדאי לתבל את האוכל וכדאי מאוד לתת לו רק מים לשתות – לא מיצים ולא שתיה מוגזת.

האכלת תינוקות באזור גיל שנה כבר יכולה להפסיק להיות האכלה. התינוק שלכם כבר יכול לנסות לאכול ולשתות לבד – עם כפית ועם כוס. זה יעשה המון לכלוך ובלאגן, אבל רק ככה לומדים…

האכלה מוצלחת!

מידע נוסף על התפתחות תינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן